Waarom vitamine E goed is voor je huid

De meeste vitamines halen we uit onze voeding. Heb je een tekort aan vitamine E, dan eet je waarschijnlijk niet genoeg fruit, groenten, noten en zaden. Dit zijn namelijk enkele natuurlijke producten die vol zitten met vitamine E. 

Deze vitamine is goed voor mensen die last hebben van diabetes, hartproblemen en een hoge bloeddruk. Maar wist je dat vitamine E ook heel goed is voor je huid en haar en logischerwijze ook vervaardigd wordt in heel wat verzorgingsproducten? Wij lijsten de voordelen voor je op: 

1. Zorgt voor een goede hydratatie

Vitamine E herstelt een gedehydrateerde huid en zorgt ook voor de verjonging van de huid. Je kan een verzorgingsproduct kopen die vitamine E bevat of zelf enkele druppels olie toevoegen aan je verzorging.

2. Voorkomt anti-aging

Naarmate we ouder worden krijgen we last van rimpels, fijna lijntjes en een doffe huid. Vitamine E helpt om dit proces te vertragen en helpt onze huid jong, elastisch en stralend te houden.

3. Anti-zonnebrand

Vitamine E bevat anti-oxidanten die een verbrande huid kunnen kalmeren en neutraliseren. Enkele druppels olie om je huid mee in te smeren, kunnen zorgen voor een snel herstel.

4. Vermindert bruine vlekjes

Naarmate we ouder worden krijgen we meer bruine vlekjes op ons lichaam. Ultra-violet licht kan dit proces versnellen, dus het kan erger zijn bij wie veel gaat zonnebaden. Vitamine E helpt om deze bruine vlekjes of zelfs pigmentvlekken te verlichten doordat het anti-oxidanten bevat. Gebruik dagelijks een olie op basis van vitamine E en je zal het verschil merken. 

5. Reinigende werking

Om je gezicht te reinigen zit je ook goed met een vitamine E olie. Een reiniging met deze olie helpt om vuil en onzuiverheden te verwijderen, maar houdt terzelfdertijd ook de olie die je huid absorbeert in balans. 

6. Vermindert striemen

Tijdens je zwangerschap kan je te maken krijgen met striemen. Smeer geregeld een vitamine E olie op de striemen en masseer het zachtjes in de huid. Na enkele tijd zullen de striemen minder te zien zijn omdat deze vitamine de huidelasticiteit bevordert.

7. Verhelpt een koortslip

Wanneer je af en toe last hebt van een koortslip, weet je hoeveel pijn het met zich meebrengt. Ook hier kan vitamine E olie verlichting brengen door de pijn te verminderen. De olie hydrateert de droge lippen die ontstaan bij een koortslip. 

8. Herstelt gespleten punten

Vitamine E is ook zeer goed voor je haar. Het herstelt namelijk gespleten punten die veroorzaakt worden door het drogen, krullen en kleuren van je haar. Je haar wordt sterker, waardoor het minder snel breekt, en zachter.

9. Bevordert de haargroei

Als je lang haar wil, dan is het belangrijk dat je gezonde haarfollikels hebt. De anti-oxidanten die vitamine E olie bevat bevorderen de bloedcirculatie naar alle lichaamsdelen. Ook de hoofdhuid en dus de haarfollikels hebben daar baat bij. Bovendien helpt vitamine E om de reeds beschadigde follikels te herstellen. 

10. Zorgt voor glanzend haar

Wil je stralend en glazend haar? Druppel dan na het douchen een beetje vitamine E olie op je haar en hoofdhuid. Je zal zien dat je haar nog nooit zo zacht en soepel heeft aangevoeld.