Huidverzorgingtips voor dertigplussers

Dertig worden is een zeer belangrijke leeftijd die gepaard gaat met heel wat belangrijke levensvragen zoals waar je staat in het leven op vlak van relaties, op vlak van kinderen, op vlak van je carrière, enzoverder.  

Er kan heel wat veranderen in je leven, maar ook je huid verandert en heeft aangepaste verzorging nodig. Je eerste rimpels kunnen opduiken, maar je kan ook terug last krijgen van acne. De groei van hormonen neemt af, waardoor je collageen product afneemt en je dus een doffe huid kan krijgen 

We geven enkele tips voor een optimale verzorging vanaf je dertigste. 

1. Reinigen, reinigen en nog eens reinigen

Reinig je huid elke morgen en elke avond voor het slapengaan. Zo blijft je huid goed beschermd en krijgt de huid de kans om te vernieuwen. Kies het juiste product dat bij je past, want er is een ruim aanbod aan producten. 

2. Scrubben

Twee keer per week scrubben is een must. Het is beter om het ‘s avonds te doen dan ’s morgens. Omdat je huid tijdens tijdens de nacht in herstelmodus komt, is het belangrijk dat de dode huidcellen verwijderd zijn. Gebruik een milde scrub en masseer het zachtjes in de huid. Je wil enkel de dode huidcellen verwijderen en niet alle olie van je gezicht verwijderen. 

3. Beschermen

Zorg dat je huid goed beschermd is de hele dag door. Gebruik een serum met anti-oxidanten of vitamine C. Breng daarnaast dagelijks een goede zonnecrème aan zodat je huid ook beschermd is tegen sterke UV-stralen. 

4. Hydratatie

Je huid moet goed gehydrateerd worden, maar in tegenstelling tot wat je zou denken is te lang douchen geen goeie hulp. Ga niet langer dan 10 minuten in de douche en gebruik lauwwarm water. Gebruik een douchegel die je huid goed hydrateert. Heb je last van een droge huid, dan kan je beter een doucheolie gebruiken.  

5. Zonnecrème

Niet enkel in de zomer moet je zonnecrème gebruiken om je huid te beschermen. Ook in de wintermaanden is je huid gevoelig aan de UV-stralen. Zelfs als het regent of sneeuwt kan je huid aangetast worden door de zon. Naarmate het weer beter wordt, kan je een zonnecrème gebruiken met een hogere factor. 

6. Smeren

Om je huid gezond te houden, is het belangrijk om goed te smeren. Gebruik een goede, hydraterende bodylotion dagelijks na het douchen. Het beste moment om je in te smeren is wanneer de huid nog vochtig is, zodat het goed opgenomen wordt in de huid. 

7. Drink water

Dit is een heel belangrijke tip, die niet alleen je huid helpt maar ook goed is voor je gezondheid. Drink voldoende water de hele dag door zodat je lichaam en je huid goed gehydrateerd blijven. Wil je graag een smaakje, gebruik dan enkele limoenschijfjes of komkommer. 1,5 liter water per dag is een minimum. 

8. Vermijd stress

Een belangrijke factor die sowieso een slechte invloed heeft op je huid is stress. Wanneer je last hebt van veel stress kan je moeite hebben met slapen en dit wordt na een tijd ook zichtbaar aan je huid omdat deze dof en droog wordt.  Genoeg ontspannen en relaxen is dus heel belangrijk. Zowel voor je gezondheid als voor je huid.