Hoe kan je huid voordeel halen uit Dode Zee mineralen? 

De Dode Zee is een van de meest zoute meren in de wereld. Miljoenen jaren lang heeft het droge, warme klimaat samen met een hoge verdampingsgraad gezorgd voor de hoge concentratie aan zout in dit meer. Het is een unieke bron van de meest belangrijke mineralen die nergens anders ter wereld samen gevonden kunnen worden. Deze mineralen zijn bijna identiek aan degene waaruit onze huidcellen bestaan en zijn daardoor een uiterst belangrijke voeding voor onze huid. 

Natuurlijke genezing

De Dode Zee bevat de hoogste concentratie aan mineralen die nergens anders in de wereld gevonden wordt. Daardoor werd er reeds veel onderzoek gedaan naar deze plaats. 

In de 18e eeuw werden de geneeskundige krachten van deze mineralen ontdekt en sindsdien werd de interesse in de Dode Zee alleen maar groter. Na enkele jaren stond het al internationaal bekend voor de natuurlijke remedies tegen ziektes wat deze “badplaats” alleen maar populairder heeft gemaakt voor vele touristen. 

Ondertussen is de Dode Zee een beschermd gebied. Het bevat een zoutconcentratie van 32%, terwijl gewoon zeewater slechts 3% bevat. Daarnaast bevat de Dode Zee ook een hoog aantal mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, bromide en nog vele anderen. Er zijn er 21 in totaal. We benoemen de voordelen van enkele mineralen uit de Dode Zee

Voordelen van mineralen

1.Calcium

Calcium zorgt voor de groei en vernieuwing van huidcellen. Het helpt om de oude huidcellen te verwijderen en bevordert de regularisatie van de belangrijkste functies van de huid. Daarenboven is calcium ook een mineraal die kan helpen ter preventie van huidkanker. 

2. Magnesium

Magnesium bevat anti-allergenen die helpen met de reiniging van de huid en het celmetabolisme bevorderen. Daarnaast vermindert het rimpels en fijne lijntjes op je gezicht. De concentratie van magnesium in de Dode Zee, is vijftien keer zo groot als een andere zee. 

3. Chloride

Deze mineraal maakt de huid zachter en zorgt voor een goede hydratatie. Ook de balans van mineralen in de huidcellen wordt gereguleerd door chloride en het celmetabolisme wordt versterkt. 

4. Bromide

Bromide helpt om huidaandoeningen te genezen of te verlichten. Daarnaast heeft het ook een relaxerend effect op een geïrriteerde huid. Bromide kan gebruikt worden als een natuurlijk antibioticum. 

5. Sodium-chloride

Sodium-chloride werkt stimulerend, reinigend en helpt bij de concentratie van de huidcellen. Dit mineraal zorgt voor een effectieve reiniging van de huid, voedt en hydrateert deze. Het verwijdert schadelijke stoffen die op je huid blijven kleven. 

6. Jodium

Jodium werkt heel goed tegen enkele veel voorkomende huidaandoeningen zoals puistjes en acne. Daarnaast wordt het ook gebruikt tegen schimmelinfecties. Jodium is ook essentieel voor het celmetabolisme. 

7. Zink

Dit mineraal kan helpen tegen beschadigd weefsel en geneest huidwonden. Doordat zink helpt bij de vernieuwing van de huidcellen werkt het heel effectief tegen tropische huidirritaties zoals acne en zweren, maar ook tegen wondjes.

8. Borium

Borium is een mineraal die infecties voorkomt en de huid een glanzende en frisse uitstraling geeft. Het absorbeert de overtollige olie die op het gezicht zit en zorgt voor een goede verspreiding van het huidpigment.

9. Kalium

Kalium houdt de huidcellen gehydrateerd en verbetert het zuurstofgehalte in de cellen. Daardoor is het een belangrijk mineraal voor celvernieuwing wat op zijn beurt weer zorgt voor een stralende huid. 

10. Zwavel of sulfer

Zwavel is  een mineraal die in bepaalde schoonheidsproducten verwerkt zit om huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis te verhelpen. Vooraleer je een product met zwavel gebruikt, is het aangeraden om een expert te contacteren die je kan helpen met de juiste informatie over dit mineraal.