Hanteer deze 10 regels voor een mooie huid

1. Reinigen is de gouden regel

Voor het slapengaan is het belangrijk om de huid goed te reinigen. Zorg dat alle sporen van make-up verwijderd zijn want anders raken de poriën verstopt en kan de huid tijdens de nacht niet herstellen. Gebruik ook wekelijks een scrub om de dode huidcellen te verwijderen. Je zal merken dat je huid er na een tijdje stralend zal uitzien. 

2. Bescherm je huid tijdens het zonnen

Een middagje lekker relaxen in de zon kan deugd doen, maar vergeet je zeker niet in te smeren met een goede zonnecrème die een hoge SPF heeft. De UV-stralen hebben namelijk invloed op de huid en kunnen rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen in de hand werken. Een hele middag bakken in de zon is ook niet aangeraden. Zoek af en toe de schaduw op. 

3. Je bent wat je eet

We weten allemaal dat groenten, fruit, zaden en noten goed zijn voor onze gezondheid, maar wist je dat je voeding ook een invloed heeft op de gezondheid van je huid? 

Een voedingspatroon dat laag is in vetten en suikers, maar hoog in vitamine C zal een heel goede invloed hebben op de huid. 

4. Beweeg je mooi 

Wil je een gezonde en mooie huid? Dan is het belangrijk om af en toe te bewegen. Ga een rondje joggen of beoefen een les yoga. Dit is goed voor je bloedcirculatie en het ontgiften van je lichaam. 

Vergeet na je workout niet om je huid te verzorgen. Smeer je na het douchen in met een goede bodybutter om de huid te hydrateren. Je zal zien dat je huid heel zacht aanvoelt. 

5. Schoonheidsslaapje

Wanneer we slapen herstelt de huid zich. Daarom is het belangrijk om voldoende uren te slapen. 8 uur is de minimale aangeraden hoeveelheid. Wanneer je niet genoeg slaapt zal je snel last krijgen van wallen onder de ogen en je huid zal er dof en droog uitzien.

Reinig voor het slapengaan de huid en breng een hydraterende crème aan zodat je huid ook ’s nachts voldoende vocht kan absorberen. Een goede tip: smeer eenmaal per week een beetje honing op het gezicht om de huid zacht te houden. 

6. H2o: de redder in nood

Een mooie huid begint met vocht. Drink elke dag voldoende water, 1,5 liter is het minimum. Maar ook fruit en groenten met een hoge concentratie aan water kunnen helpen. Denk maar aan watermeloen, komkommer, aardbeien, … . 

Heb je moeite met water drinken? Voeg er dan enkele schijfjes citroen of komkommer aan toe. Je zal merken dat het water een licht smaakje krijgt, waardoor het misschien beter lukt om genoeg te drinken. 

Daarnaast is rozenwater ook goed voor je huid. Het helpt om een gezwollen huid te voorkomen of te verhelpen en houdt de PH waarden onder controle. 

7. Vaarwel acne

Heb je al last van acne of wil je het liever voorkomen? Gebruik dagelijks een reiniger op basis van argan- of jojoba olie. Deze werken ontstekingswerend waardoor acne niet kan doorkomen. 

Heb je al een aantal puistjes op het gezicht? Duw deze niet uit, want dit kan leiden tot meer zwelling, roodheid en zelfs littekens. Bovendien bevat de pus ook veel bacteriën die dan weer voor meer puistjes kunnen zorgen. Reinig in de plaats de huid met rozenwater om de zwelling te verminderen. 

8. Verwen je huid én jezelf

Vergeet niet om je huid te verwennen. Neem elke week even tijd om je gezicht rustig in te masseren met een olie. Je zal zien dat het niet alleen goed zal zijn voor je huid, maar dat je ook volledig tot rust zal komen.