De pijn van reuma verzachten met de Dode Zee

dode zee zeep

12 oktober is wereld reuma dag. Wereldwijd wordt ongeveer 1% van de bevolking getroffen door reuma en het komt het vaakst voor bij personen tussen 30 en 50 jaar. Reuma is een auto-immuunziekte en kan hevige pijnen veroorzaken. Omdat het over de hele wereld bekend is, zijn reuma kuurreizen naar de gebieden rond de Dode Zee heel populair geworden. Dat is niet toevallig, de mineralen uit de Dode Zee kunnen een helende werking hebben voor patiënten met reuma klachten. 

 

De Dode Zee is ontzettend rijk aan mineralen die een pijnverzachtende werking hebben. In de Dode Zee is de concentratie mineralen 7 maal hoger dan in andere zeeën en oceanen. Vooral kalium regelt de vochtbalans van de huid terwijl magnesium anti-allergisch werkt. Ze stimuleren ook de afschilfering van de huid, belangrijk bij de behandeling van psoriasis en eczema, maar bevorderen ook het genezingsproces bij beschadiging van de huid door huidproblemen zoals acné of andere huidontstekingen.

 

Omdat reuma helaas nog niet te genezen valt, wordt bij de behandeling gefocust op het verlichten van de pijn. Gelukkig is het vandaag niet nodig om helemaal tot aan de Dode Zee te reizen om je te kunnen insmeren met Dode Zeemodder, of te kunnen baden in de Dode Zee mineralen. Bij Bubbles at Home zijn verschillende producten op basis van de Dode Zee te verkrijgen. Wij lijsten er hieronder enkele voor jullie op:

  1. Dode Zee modder zeep
    Deze zeep bevat Dode Zee modder componenten en citroenverbena. De plantaardige glycerine zet de poriën open waardoor de Dode Zee modder dieper in de huid kan dringen.
  2. Pure Dode Zee modder
    Pure Dode Zee modder is helend, antiseptisch, reinigend en actief huidverzorgend, met een maximale concentratie aan Dode Zee mineralen. Deze bevat geen kleur- of geurstoffen, en kan zowel op het lichaam als op het gezicht worden gebruikt.
  3. Dode Zee bruisbal
    Deze bruisbal kan u laten oplossen in het badwater. Deze is ook geschikt voor mensen met een probleemhuid of een droge huid. Na het bad dient u uw lichaam droog te deppen (niet wrijven!). 

 

Voor meer informatie en een breder gamma kan u terecht op www.bubblesathome.be