Acne behandelen met Dode Zee mineralen

De Dode Zee is een zoutmeer gelegen aan de grens tussen Jordanië en Israël. Dit meer staat wereldwijd bekend als een van de meeste zoute wateren. Daarenboven heeft het een zeer hoge concentratie mineralen die supergezond zijn voor onze huid. Een behandeling op basis van Dode Zee zout of een masker wordt dan ook al eeuwen gebruikt tegen huidaandoeningen. 

Acne is ook een van de huidaandoeningen waarbij een Dode Zee masker zijn effectiviteit reeds bewezen heeft. De mineralen bevatten namelijk eigenschappen die de huid voeden, hydrateren en een energieboost geven. Ze reinigen de huid en houden deze gezond. 

In tegenstelling tot andere behandelingen is een masker van Dode Zee mineralen beter omdat het de huid niet uitdroogt. Bovendien heeft het ook een genezende werking voor wonden, waardoor littekens die gepaard gaan met acne ook geen kans maken. 

Wat moet je doen? 

Acne is een ontsteking van de huid waardoor je puistjes krijgt en last hebt van veel roodheid in het gezicht. Deze aandoening duurt meestal wat langer, waardoor het aangeraden is om een dagelijkse behandeling te doen. 1 keer een moddermasker aanbrengen zal niet helpen om de acne te doen verdwijnen. 

Volg het volgende stappenplan zowel ‘s morgens al ’s avonds en je zal zien dat je huid er na enkele keren al veel beter zal uitzien. 

1. Reinig de huid ’s morgens en vooraleer je gaat slapen. 

Gebruik een milde reiniger die het vuil verwijdert, maar die je huid niet uitdroogt. Je kan best kiezen voor een natuurzeep op basis van Dode Zee mineralen. Breng de zeep of reiniger aan op je gezicht en masseer het in de huid voor enkele minuten. Spoel daarna af met lauwwarm water. 

2. Moddermasker aanbrengen

Na het afspoelen dep je het gezicht af. Niet wrijven want anders kan de acne nog meer irritaties veroorzaken. Breng na het reinigen een moddermasker van Dode Zee mineralen aan op een licht vochtige huid en laat 15 minuten intrekken.

Neem daarna een vochtige spons en verwijder het masker zachtjes van de huid. Zorg dat alle modder goed verwijderd is van het gezicht. 

3. Hydrateren

Acne op het gezicht kan leiden tot een droge huid. Daarom is het belangrijk om je huid goed te beschermen met een dagcrème. Gebruik een crème op basis van natuurlijke ingrediënten die mild is voor de huid en niet te vettig. Een crème op basis van arganolie is zeer goed. 

Deze olie voedt de huid, trekt snel in en werkt ook ontstekingswerend. 

Acne op andere lichaamsdelen

De bekendste vorm van acne is deze op het gezicht, maar je kan ook last hebben ervan op andere lichaamsdelen. Zo kan je ook acne hebben op je hoofdhuid of op je rug. Deze vormen van acne kunnen net zo pijnlijk en jeukend zijn als acne op het gezicht. 

Heb je last van acne op je hoofdhuid, dan moet je een aangepaste shampoo en conditioner gebruiken. Er bestaan ook shampoos op basis van Dode Zee mineralen die dezelfde effectiviteit hebben als een moddermasker. 

Voor acne op de rug kan je best een zeep of douchecrème gebruiken die ook Dode Zee mineralen bevat. De rug is een moeilijke plaats om zelf bij te kunnen. Laat je rug insmeren zodat zeker alle gevoelige plaatsen goed bedekt zijn. 

Smeer je achteraf in met een lichaamsolie op basis van jojoba of amandelen. Beide werken verzorgend bij ontstekingen en irritaties.