6 huidverzorgingstips die je vandaag nog moet proberen!

1. Reinig je make-up borstels

Ondertussen weten we dat een goede reiniging van de huid belangrijk is om deze gezond en stralend te houden. Maar wat met je make-up borstels? Je gebruikt ze namelijk elke dag waardoor dode huidcellen, olie en make-up resten achterblijven. 

Wil je dit vuil niet telkens terug op je huid smeren, dan is het belangrijk om je borstels af en toe goed te reinigen. Sop ze daarom in heet water met zeep. Laat ze erna goed uitdrogen vooraleer je ze terug gebruikt. 

2. Less is more

Lees de gebruiksvoorwaarden van je verzorgingproducten goed na en gebruik exact de hoeveelheden die beschreven staan. Het heeft geen zin om meer te gebruiken van een bijvoorbeeld een dag- of nachtcrème omdat de hoeveelheid die beschreven staat net genoeg is om te worden geabsorbeerd door de huid. 

Heb je toch wat crème teveel genomen? Smeer die dan uit in je nek of op je handen. 

3. Bekijk de ingrediënten 

Ondertussen is het gamma verzorgingsproducten zodanig groot dat de keuze heel erg moeilijk is geworden. De ingrediëntenlijst die op de verpakking beschreven staat kan je al op weg zetten. 

Je kiest namelijk best een natuurlijk product uit zonder toevoegingen van parfum en kleurstoffen. Kijk uit naar ingrediënten als kokosolie, sheabutter, aloë vera of amandelolie. Dit geeft aan dat het product verwerkt is uit natuurlijke ingrediënten. 

4. Pijn? Stop er dan mee 

Je hebt het mis als je denkt dat een product pijnlijk moet zijn om de gewenste resultaten te halen. Last van een gevoelige huid na het scrubben? Kies een milder product of laat eens een scrubbeurt vallen. Heb je een prikkelende huid nadat je een bepaalde crème hebt opgedaan? Gooi maar bij het vuilnis. 

De verzorging van je huid moet pijnloos zijn, want anders wil dit zeggen dat je huid afziet van het product waardoor het ook niet zal bijdragen tot een gezonde huid. 

5. Hou je smartphone proper en je huid gezond

Een smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We spenderen meer dan 3 uur per dag alleen al aan onze smartphone. Van een verslaving gesproken? 

Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat je geliefde apparaat vol zit met bacteriën en ook dit heeft een nefaste invloed op onze huid. 

Om te bellen houden we onze gsm namelijk tegen onze wang. Hierdoor komen dode huidcellen en make-up resten op de smartphone terecht. Daarna zijn we aan het scrollen, typen en swipen waardoor de vuilresten rechtstreeks op onze handen en vingers komen, die we dan weer gebruiken om producten en make-up op onze huid te smeren.

Doorbreek deze vicieuze cirkel en hou de huid gezond door je smartphone proper te houden en af en toe eens te desinfecteren. 

6. Geen make-up zonder een goede voorbereiding

Vooraleer je make-up aanbrengt is het belangrijk om de huid voor te bereiden. Begin met een goede hydraterende dagcrème aan te brengen op de huid. Zo wordt niet alleen de huid beschermd, maar blijft de make-up ook beter zitten.