Wat zijn de voordelen van Dode Zee mineralen? 

Ons lichaam is een zelfverzorgend mechanisme, maar toch kan het niet alle vitamines en mineralen produceren die we nodig hebben. Extra vitamines halen we namelijk uit voeding en water. Uit onderzoek weten we dat ze nodig zijn voor onze gezondheid, maar wat zijn mineralen nu eigelijk?  

Wat betekenen mineralen voor ons lichaam? 

Er zijn 2 soorten mineralen die we kunnen onderscheiden: macromineralen en micromineralen. De macromineralen hebben we nodig in grote hoeveelheden en micromineralen logischerwijze in kleinere hoeveelheden. Enkele bekende mineralen die ons lichaam zeker nodig heeft zijn calcium, natrium en jodium. 

Deze mineralen helpen ons lichaam met wondgenezing, een goede bloedcirculatie, productie van proteïnes, enzoverder. En net zoals vitamines halen we ze uit voeding en water. Toch is er ook een andere manier hoe we ons lichaam kunnen voorzien van deze mineralen. Door het bloot te stellen aan plaatsen waar het er vol van zit, zoals de Dode Zee. 

Mineralen uit de Dode Zee

De Dode Zee is een groot zoutmeer in Israël dat heel gekend staat voor de enorme hoeveelheid aan mineralen en zeezout die het bevat. Elk jaar zijn er heel wat mensen die gaan baden in de Dode Zee en zich insmeren met de modder. De mineralen kunnen namelijk helpen tegen bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis, arthritis, allergieën, maar ook ziektes. 

Het goede nieuws is dat je niet de reis naar de Dode Zee moet maken om te kunnen profiteren van deze mineralen. Er bestaan namelijk al heel wat producten gemaakt op basis van Dode Zee mineralen. Bij Bubbles at Home kan je er een ruim aantal vinden. 

Voordelen van Dode Zee mineralen

1. Verhelpen van huidaandoeningen

Volgens onderzoek kunnen Dode Zee mineralen helpen met bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis en acne. Neem een bad met Dode Zee zout en laat het even inwerken. Naast huidaandoeningen kan het ook helpen om je huid goed te hydrateren en huidontstekingen te verzachten. 

2. Allergieën temperen

Volgens dermatologisch onderzoek bevat Dode Zee zout een hoge concentratie aan magnesium, waardoor het allergische reacties kan verlichten. 

3. Verlichten van rheuma

Baden in water met Dode Zee zout zou volgens bepaalde studies kunnen helpen om de symptomen van rheuma, osteoporose en arthritis te stillen. Tijdens het baden worden er mineralen opgenomen in je lichaam die de bloedcirculatie naar de gewrichten stimuleert. 

4. Anti-aging

Anti-aging is een veel voorkomend huidprobleem bij vrouwen. Dode Zee zout helpt om huidrimpels te verminderen en je huid jong en stralend te houden. Als middel tegen anti-aging kan je best een crème of serum gebruiken op basis van Dode Zee zout. Breng dit dagelijks aan op de plaatsen waar je last krijgt van rimpels. 

5. De ideale scrub

Dode Zee zout is de ideale scrub. Door het zout zachtjes in je huid te masseren worden dode huidcellen verwijderd, waardoor de huid kan ademen. Daarnaast helpt het ook om verstopte poriën en vlekken te verhelpen. Een scrub van Dode Zee zout kan je makkeijk zelf maken. Mix het zout met een beetje kokosolie en je hebt al een ideale scrub. Of je kan een kant-en-klare scrub kopen bij Bubbles at Home.